Başkan Koçak, “Çiftçi 2021 Desteklerinin Açıklanmasını Bekliyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Koçak, “Çiftçi 2021 Desteklerinin Açıklanmasını Bekliyor”
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak üreticiye yönelik desteklerin hasat zamanını bitimine yaklaşılmasına rağmen açıklanmaması üzerine çağrıda bulundu. Destek oranlarının tatmin edici düzeyde olması gerektiğini ifade eden Koçak “Çiftçimiz desteklerin yüksek oranlarda açıklanmasını bekliyor. 2021 yılı hasatlarımız bitmek üzere, destek miktarları bir an önce açıklanmalı ve Yılbaşından önce ödenmelidir” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle zorlu bir üretim sürecinin geride bırakıldığını ve üreticinin destek beklentisinin yüksek olduğunu belirten Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Bilindiği üzere üreticimiz kovid salgınında bir şemsiye görevi gördü. Yılmadan yıkılmadan üretmeye devam etti. Ancak 2020’nin sonbaharından başlayarak 2021’in bu günlerine kadar aşırı derecede tarımsal kuraklık yaşadık. Kıraç arazilerimizde bazı yerlerde %100’e varan zararlar oluştu. Geçen yıl bu güne göre bazı gübre cinslerinde %100’leri geçen zamlar geldi” dedi.

“Kuraklık Girdileri De Artırdı”

Üreticilerin 2021 yılı mazot, gübre ve diğer destek kalemlerine ait destekleme miktarlarının açıklanmasını ve yılbaşından önce ödenmesini beklediğini hatırlatan Koçak “Bilindiği üzere en son tebliğ 25 Kasım 2020 de 2020 yılı destekleri için açıklandı. Ardından 6 Mart 2021 Cumartesi günü yayınlanan Resmi Gazete ile 2020 üretim sezonu için gübre destekleri 2 katına çıkmıştı. O dönem gübre desteklerinin 2 katına çıkması bir nebze de olsa üreticimizi rahatlatmıştı. Yaşanan tarımsal kuraklığın etkileri, girdi maliyetlerinin artışı, yaşanan doğal afetler gibi sebepler göz önüne alınarak 2021 yılı tarımsal destekleme miktarları, gerekli oranlarda arttırılarak yılbaşından önce ödenecek şekilde bir an önce açıklanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uyuşturucu Firarileri 6 Ay Sonra YakalandıÖnceki Haber

Uyuşturucu Firarileri 6 Ay Sonra Yakalan...

Esnaflığın Temeli Ahilik Haftası KutlandıSonraki Haber

Esnaflığın Temeli Ahilik Haftası Kutland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar