Büyük Zaferi mesajlarla kutladılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyük Zaferi mesajlarla kutladılar!
Vali Aydoğdu, “30 Ağustos Zaferi Kurtuluş Savaşı’nın Özetini Barındırır”Anadolu’nun ilelebet Türk yurdu yapıldığı büyük zafer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Aksaray protokolü kutlama mesajı yayınladı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun  “30 Ağustos Zaferi, içinde Türk tarihinin ve özellikle de Kurtuluş Savaşı’nın özetini barındırır. Yakın tarihimizde Çanakkale ile başlayan Türk’ü Anadolu’dan atma hevesleri, İnönü ve Sakarya Muharebeleri ile devam etmiştir. Sayıca ve silahça üstünlüklerine güvenip pervasızca saldıranlar, Türk milletinin vatan sevgisi yanında cüce kaldıklarını biraz geç de olsa öğrendiler” diyerek kutladığı Zafer Bayramı ile ilgili mesajında  “Afyonkarahisar’da başlatılan taarruz, Çalköy’de yıkık bir evin avlusunda yükselen bu emrin sonunda, Yunan birliklerinin İzmir’den denize dökülmesi ile sona ermiştir. Zaferden iki yıl sonra, Mustafa Kemal Paşa, Başkomutan Meydan Muharebesi’ni sevk ve idare ettiği Zafertepe’de söylediği şu sözlerle meselenin önemini ifade etmiştir; “... Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır...” Onun için, dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, birliğinden ve yüksek insani değerlerle, insanlığa hizmetten asla taviz vermeyecektir. Bu vesile ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, Aksaraylı hemşerilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Milletvekili İnceöz, “Minnetle Anıyorum”

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle hazırladığı kutlama mesajında  “Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 99. yılını kutluyoruz. Aziz milletimizin; milli mücadele sürecindeki en büyük adımı ve destansı zaferi olarak tarihin sayfalarına nakşedilen bir gurur nişanesinin 99. yılını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Milli şuurun tezahürü olan 30 Ağustos zaferi, yüreği bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin yeniden dirilişidir. Geleceğe bırakılan bu kutlu mirasın yılmaz savunucuları olarak sorumluluğumuzun ağırlığının farkında olmak suretiyle Güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili Kaşlı, “Şükranla Anıyorum”

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ise “Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünde, millet olarak hep birlikte kenetlenerek, bu günü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşamaktayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olarak; Aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin birliği, beraberliği, huzuru ve güvenliği için kendisine verilecek her türlü görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstün vazife şuuru ve heyecanı, sarsılmaz bir azim ve iradeyle yerine getirmeye devam edecektir. Tarih boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima vatanına sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Asırların mücadeleleri sonucunda kazanılmış olan kutlu vatan toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba, bugün bizim yolumuzu aydınlatan en önemli manevi kaynaklarımız arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün Aksaraylı hemşehrilerimi, vatandaşlarımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Altınsoy, “Kesin Ve Kalıcı Bir Zafer”

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy Bayram mesajında  “Bugün, aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla neticelendirerek Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği Büyük Zaferin 99. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos, Aziz Türk Milletinin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini; istiklal ve istikbali için tek vücut mücadele edeceğini; birlik, beraberlik ve iman gücüyle aşamayacağı engel olmadığını tüm cihana güçlü  bir şekilde haykırdığı günün adı olduğunu vurgulayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “1919’da Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. Aziz Milletimiz bu şanlı zafer ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir” ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Çölkesen, “Varlığımız Sonsuza Dek Tescillendi”

MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen'in  de bir mesaj yayınlayarak bayramı kutladı. Çölkesen mesajında; "Büyük Türk Milletinin onurlu günlerinden birini daha hep birlikte idrak ediyoruz. Anadolu toprakları üzerindeki varlığımızın sonsuza kadar tescil edildiği, Kurtuluş Savaşı'nın nihai zaferi olan Büyük Taarruz'un 99. yıldönümünü yine aynı heyecan ve gururla kutluyoruz. Zafer Bayramı, 30 Ağustos zaferi ile kurulan ve Türk Milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealimizi bir kez daha ifade ettiğimiz bir onur günüdür. Ülkemizin ve devletimizin temellerinde yer alan milli ruh ve milli şuur, milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, hangi şart altında olursak olalım her zaman canlı kalacak, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygularla Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve dualarla anıyorum. Tüm hemşehrilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

 

Başkan Türemiş, “Unutturmaya Kimsenin Gücü Yetmez”

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajında bağımsızlık ve istiklal mücadelesinde şanlı tarihe sahip büyük Türk Milleti’nin emanetine sahip çıkmayı sürdüreceğini kaydetti. “Misak-ı Milli sınırlarının çizildiği Kurtuluş Savaşı’nın son adımı, Türk Vatanının düşmandan kurtarılışının 99. Yıl dönümüdür bugün” diyen Türemiş “Atatürk’ün savaş sanatını zirveye taşıdığı Dumlupınar’da Büyük Türk Milleti’nin fertleri kanlarının son damlasına kadar pes etmeden savaşıp Anadolu’daki işgale son vererek tarih yazdı. Bu milletin torunları olarak onların bıraktığı emanete sonsuza dek sahip çıkacağız. Anadolu’nun ilelebet vatan yapılışının 99. Yıl dönümü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.  Dünyanın ‘Artık bu ulus çöktü’ dediği noktada küllerinden doğan bir Milletin Zaferidir bugün.  Unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve bu vatan uğrunda can veren her ferdimizi saygı ve özlem ve dualarla anıyoruz” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İHALE İLANIÖnceki Haber

İHALE İLANI

ATSO’dan enerji hamlesiSonraki Haber

ATSO’dan enerji hamlesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar