Depremzedeler İçin İŞKUR’dan İstihdam Seferberliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzedeler İçin İŞKUR’dan İstihdam Seferberliği
Aksaray Valiliği öncülüğünde, depremden etkilenen vatandaşların iş kayıplarını gidermek için seferberlik başladı. Yapılan çalışmalarda ilk etapta, 50 depremzede işe yerleştirildi.

 Aksaray Valiliği öncülüğünde İŞKUR koordinasyonunda kurum ve kuruluşların iş birlikteliğinde depremden etkilen vatandaşlar için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, depremden etkilenen ve iş arayan vatandaşların Kredi Yurtlar Kurumu, misafirhane, otel gibi konakladıkları yerlerde İş ve Meslek Danışmanları tarafından ziyaret edilerek, kayıtlar almayı sürdürüyor. Depremde yaraları en güçlü şekilde sarmak isteyen işverenlerin açtığı ilanlar ile depremzedeler eşleştirilerek, ilk etapta 50 kişinin işe yerleşmesi sağlandı. 

İş Kulübü Eğitimleri Ve Meslek Danışmanlığı

Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları, Engelli Koçları, İş Kulüpleri tarafından Aksaray'da öğrenim gören, depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere kadın ve gençlere yönelik seminerler düzenlenerek iş arama becerileri, işgücü piyasası hakkında bilgiler, istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, özgeçmiş hazırlama, mülakat simülasyonu ve kişisel gelişim üzerine eğitimler verilmeye devam ediliyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde gerçekleşen deprem nedeniyle “İstihdam Ve Danışmanlık Hizmetleri Eylem Planı” düzenlendi. Bu kapsamda depremden etkilenerek evlerde ikamet eden vatandaşlara iş arayan danışmanları telefon ve zoom aracılığıyla bilgilendirme gerçekleştirilirken, yurt, otel gibi yerlerde konaklayan vatandaşlara nitelikli danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Depremzedelere İşbaşı Eğitim Ve Toplum Yararına Desteği

İŞKUR koordinasyonuyla süren aktif işgücü programı kapsamında,  İşbaşı Eğitim Programı ve Toplum Yararına Programı kapsamında da depremzede vatandaşlarımız istihdam ediliyor. Aksaray'a gelen kalifiye elemanı alanında istihdam etmek, yaşadıkları şehirlere dönene kadar istihdamda tutmak için “Geçici İstihdam Projesi” yürürlüğe konuldu. Aksaray Valiliği öncülüğünde kurulan CV-Öz geçmiş ağı ile Aksaray'a gelen kalifiye personelleri işgücü piyasasındaki arz- talep dengesini gözeterek uygun eşleştirmeler yapılıyor.

9. Tekstil Zirvesinde Depremzede İstihdam Seferberliği Gündeme Alınacak

Daha fazla vatandaşın istihdama dahil edilebilmesi için sektörel Buluşmalar kapsamında düzenlenen “9. Tekstil Zirvesi” gerçekleşecek olup bu toplantıda “+1 Depremzede İstihdamına” yönelik çalışma önerileri de ele alınacak. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençlik Ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, “Hükümet İstifa” Sloganları Hakkında Açıklama YaptıÖnceki Haber

Gençlik Ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğl...

TBMM Yarın Açılıyor!Sonraki Haber

TBMM Yarın Açılıyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar