TBMM Yarın Açılıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM Yarın Açılıyor!
Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından 44 bin 374 vatandaşımızı kaybettiğimiz depremin yaralarını sarmaya çalışırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi de ulusal yas dolayısıyla 3 hafta ara verdiği çalışmalarına yarın başlıyor.

Ak Parti Başörtüsü Teklifini Geri Çekiyor..!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrası alınan karar ile çalışmalarına ara vermiş 28 Şubat tarihinde meclisin tekrar açılacağını duyurmuştu.

Meclis 3 haftalık aranın ardından yarın (28 Şubat Salı saat 15.00'te) açılarak çalışmalarına başlayacak.  

Meclisin öncelikli gündeminde bulunan en önemli başlık, siyasi partilerin mutabakatıyla Deprem Araştırma Komisyonu kurulması. Deprem araştırma komisyonu kurulması yönünde genel görüşme yapılacak.

Daha önce alt komisyondan geçen ve genel kurula getirilecek olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  düzenlemesi de TBMM’nin diğer gündem maddesi.

8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlar emekli olabilecek. Prim gün koşulunu tamamlayanlarda yaş şartı aranmayacak. Yasa yürürlüğe girdikten sonra EYT’liler,  ilk maaşlarını nisan ayında alabilecekler.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu da toplanacak. İki milletvekili komisyona sözlü savunma verecek.

Hafta içinde siyasi partiler grup toplantılarını yapacak,  AK Parti grup toplantısına, depremden dolayı seyirci almayacak.

Başörtüsü Teklifi Ertelendi

Depremlerden dolayı Ak Parti'den önemli karar.

AK Parti grubunda, başörtüsüne anayasal güvence getiren teklifin, Genel Kurul’a getirilmemesini kararlaştırdı.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, TBMM gündemine getirilecek öncelikli konular belirlenirken, başörtüsü meselesi kapsam dışında bırakıldı.

Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan anayasa değişikliği kanun teklifi, depremden önce TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edilmişti. Teklifle, Anayasa'nın 24'üncü maddesine, bazı hükümler ekleniyor. Buna göre, temel hak ve hürriyetlerin kullanılması ile kamu veya özel kesim tarafından sunulan mal ve hizmetlerden yararlanılması, hiçbir kadının başının örtülü veya açık olması şartına bağlanamayacak.

Teklif, evlilik birliğini, "Ancak kadın ile erkeğin evlenmesi ile kurulabilir" şeklinde yeniden tanımlıyordu.

Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzedeler İçin İŞKUR’dan İstihdam SeferberliğiÖnceki Haber

Depremzedeler İçin İŞKUR’dan İstihdam Se...

Acılı Babanın Feryadı "Hiç Değilse Kızım Ve Torunlarımın Bir Mezarı Olsun"Sonraki Haber

Acılı Babanın Feryadı "Hiç Değilse Kızım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar