Eskil’e 200 Milyon Tl’lik Tesis

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskil’e 200 Milyon Tl’lik Tesis
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaray’ın Eskil İlçesine yapılacak olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliği tesisi hakkında Aksaray Valiliğinde bir basın açıklaması düzenledi.

Yerel ve ulusal medya mensuplarının katıldığı basın toplantısında; “Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük küçükbaş hayvan yetiştiriciliği tesisini Aksaray’ın Eskil İlçesinde kuruyoruz” diyen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, projenin yaklaşık maliyetinin 200 milyon lira olduğunu söyledi. Aydoğdu “100 kişi civarından kişi istihdamı edilecek ve 25 bin küçükbaş hayvan yetiştirilecek. Aksaray’ımıza Türkiye’mize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Küçükbaş hayvancılık alanında bir kalemde yapılmış en büyük yatırımdır. Bu yatırım ile birlikte Aksaray’da küçükbaş hayvancılık noktasında çığır açacağına inanıyorum. Yatırım Aksaray’daki ve çevre şehirlerdeki küçükbaş hayvancılık konusunda iç piyasayı da hareketlendirecek. Elimizden geldiği kadar bu küçükbaş hayvanları iç piyasadan temin etmelerini sağlayacağız. Bu proje 96 dönüm üzerine 72 adet ağıl, 6 adet sağım hane, 29 adet yem deposu ve 1 idari bina yapılacak.  Yatırım demek, üretim demektir, istihdam demektir. Aksaray’ımızdaki bu güzel yatırım için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Oflaz, “Avrupa’daki En Büyük 3. Tesis olacak”

Koyuncu Grup İcra Kurulu Otomotiv ve Hayvancılık Grup Başkanı Kerim Oflaz yapılan yatırım ile küçükbaş hayvancılıkta Avrupa sıralamasında yükseleceklerini dile getirdi. Oflaz “Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk 3. sırasında yer alacak küçükbaş hayvan yetiştiriciliği tesisini Eskil İlçemize kurmayı planlıyoruz. Bu proje tamamlandığında 12 bin sağılabilir küçükbaş hayvanımız olacak. Bu projeye destek sağlayan başta Valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aktürk, “Her Türlü Desteği Vereceğiz”

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise tesis için heyecanlı olduklarını vurgulayarak “Eskil ilçemize yapılacak olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliği tesisine ihtiyaç olan koyunları, iç piyasadan karşılamak için her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Koyuncu Grup İcra Kurulu Otomotiv ve Hayvancılık Grup Başkanı Kerim Oflaz’a Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarafından Yunus Emre figürü takdim edildi.

Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
4 Milyon 330 Bin Adet Bandrolsüz Makaron Ele GeçirildiÖnceki Haber

4 Milyon 330 Bin Adet Bandrolsüz Makaron...

Hava Yastığı Hayat KurtardıSonraki Haber

Hava Yastığı Hayat Kurtardı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar