Hibe Çekleri Teslim Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibe Çekleri Teslim Edildi
3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla iş kulübü eğitim alan özel öğrencilere sertifikaları ile kendi işini kurmak için projeleri kabul edilen engelli vatandaşlara hibe çekleri düzenlenen törenle verildi.

 Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen programda 3 Aralık Dünya Engelliler gününü nedeniyle özel öğrenciler ve kendi işini kurmak için projeleri kabul edilen engelli vatandaşlarla pasta keserek kutladı.

“Sizin Varlığınız Her Zaman Bize Güç Veriyor”

Vali Aydoğdu; özel bir gün için özel olarak bir araya geldiklerini ifade ederek: “Sizler bizim için çok değerli ve kıymetlisiniz. Sizin varlığınız her zaman bize güç veriyor. İyi ki varsınız iyi ki hayatımızdasınız sizi çok seviyoruz ”dedi. Vali Aydoğdu daha sonra kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlar için hazırlanan hibe destekli projelerden yararlanmaya hak kazanan 3 vatandaşın 65 bin TL tutarındaki hibe çeklerini hak sahiplerine takdim etti. Farklı sektörlerde kendiişlerinin patronu olan vatandaşları tebrik ederek,  hayırlı işler dileğinde bulundu.

“343 Engelli Vatandaşın Yeni Bir İşe Yerleşti”

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş; Aksaray’da Bin 100 engelli vatandaşın kamu ve özel sektör çalıştığını 2022 yılında 343 engelli vatandaşın yeni bir işe yerleştiğini belirtti. Akkuş, nüfusuna oranla Türkiye de engellilerin istihdamında Aksaray’ın 7. sırada yer aldığını toplamda 2.653 engelli vatandaşa, iş arama ve meslek danışmanlığı eğitimleri verildiğini kaydetti.

Akkuş, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Hizmetler ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan proje ile Hacı Ömer Usluer Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencisi 22 özel öğrenciye iş ve meslek danışmanları tarafından iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama, iş gücü piyasası hakkında bilgiler, kariyer planlama, 21.yüzyıl yetkinlikleri gibi konularda iş kulübü eğitimleri verildiğini söyledi.  Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çeşitli Suçlardan Aranan 214 Şahsı Jandarma YakaladıÖnceki Haber

Çeşitli Suçlardan Aranan 214 Şahsı Janda...

Jandarma Zehir Tacirlerinin Ensesinde!Sonraki Haber

Jandarma Zehir Tacirlerinin Ensesinde!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar