İktidarın gözünde Aksaray'ın değeri 8 kelime

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İktidarın gözünde Aksaray'ın değeri 8 kelime
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarında muhalefetten sert tepki geldi. İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Aksaray’ın yıllardır bitmek bilmeyen projelerini sordu.

Erel, “Demiryolu ve ilçelerin Aksaray’a bölünmüş yollarla bağlanması taleplerine dair net bir tarih ve somut bir veri sunmayan Bakanlık, havalimanı konusunda ise Aksaraylıları Nevşehir ve Kayseri’ye yönlendirdi” dedi.
‘Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2023 Yılı Bütçe Görüşmeleri’ Meclis’te yapıldı. Aksaray’ın TBMM’deki sesi ve temsilcisi İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel’de bütçe görüşmelerini yakından takip etti.
“Demiryolu hattını ne zaman yapacaksınız?”
Milletvekili Ayhan Erel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına önemli sorular yöneltti. Erel’in “Aksaray-Ulukışla Demiryolu hattını ne zaman yapacaksınız?” sorusuna Bakanlık, sadece sekiz kelimeyle cevap verdi. Herhangi bir tarih, ihaledeki son durum veya hattın altyapısı gibi kritik hiçbir bilgiye değinilmeyen cevapta “Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesinin ihale çalışmaları devam etmektedir” cevabı geldi. 
Aksaray’a havalimanı yok!
Bakanlığa, Aksaray Havalimanının ne zaman yapılacağına ilişkin de soru yönelten Milletvekili Erel, Bakanlık yine istediği cevabı alamadı. Yönlendirmeyle karşılık verilen cevapta, Aksaray’ın havalimanı ihtiyacının Nevşehir ve Kayseri Havalimanlarından karşılandığının yanıtı geldi. 
En kritik soru: “Aksaray’a neden yatırım yapmıyorsunuz?”
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, sözünü karayolları yatırımına getirerek, yılan hikâyesine dönen Aksaray-Ortaköy yolunun neden bitirilemediğini iletti. Erel’in aldığı cevap toplamda 46 kilometrelik yolun sadece iki kilometrelik kısmının 2022 yılı çalışma sezonu içinde bitirilmesinin hedeflendiğini oldu. Milletvekili Erel, kritik bir soru yönelterek “Aksaray’a neden yatırım yapmıyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Bakanlık, 2003-2022 yılları arasında, çoğunlukla Aksaray’ı komşu şehirlere bağlayan karayollarındaki çalışmaların toplamı belirtildi ve Aksaray’ın bölünmüş yol miktarının yüzde 1705 arttığı vurguladı. 
Milletvekili Erel, “Her seçimde iktidar partisini Türkiye genelinde en yüksek oy oranlarıyla destekleyen Aksaray’ın hizmetlerden beklediğini alamaması, Aksaraylılarda ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baro Başkanı Köse; “ Yasalar Çıkarken, Barolara Baroların Görüşleri Alınmalı”Önceki Haber

Baro Başkanı Köse; “ Yasalar Çıkarken, B...

Yaşar: Aksaray'ın Turizm Değerini BilmiyoruzSonraki Haber

Yaşar: Aksaray'ın Turizm Değerini Bilmiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar