Yaşar: Aksaray'ın Turizm Değerini Bilmiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar: Aksaray'ın Turizm Değerini Bilmiyoruz
Milletvekili Yaşar: Aksaray turizmden hak ettiği payı alamıyor, AK Partili heyet Ihlara Kapadokus termalde bir araya geldi.

22.Dönem AK Parti Milletvekili Ahmet Yaşar, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un da aralarında bulunduğu AK Partili heyeti ağırlayarak Ihlara Kapadokus tatil köyünü tanıttı. Turizmci Yaşar, “Ülkemize bu yıl 50 milyona yakın turist geldi. Bundan ülke olarak 45 milyar dolarlık bir gelir elde ettik ama bu gelirden Aksaray’ın payına düşen rakamlar maalesef çok yetersiz” dedi.

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde tatilcilerin odak noktası olan Ihlara  Kapadokus Termal Tatil Köyü kapılarını, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Ali Rıza Alaboyun, AK Parti’nin önceki dönem Belediye Başkanları, İl Başkanları, Milletvekilleri, İlçe Başkanları ve İl Yönetimine açtı. AK Partili heyeti 22.Dönem AK Parti Milletvekili ve Turizmci Ahmet Yaşar ağırladı.

Yaşar: Aksaray’ın değerini bilmiyoruz

Aksaray’ın Açık Hava Müzesi olduğunu belirten Ahmet Yaşar, “Aksaray 10 bin yıllık geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Ülkemizin nadir turizm potansiyeli yüksek bir ilimiz.  İnanç turizmi başta olmak üzere doğal güzelliği ve dünyada bir eşinin benzerinin bulunmadığı Ihlara Kanyonu, tarihi İpek Yolu, hanları ile kervan sarayları Hristiyanlığın çıkış merkezi olması, diğer taraftan İslam’a hizmet etmiş büyük zatlar Somuncu Baba başta olmak üzere Taptuk Emre, Yunus Emre ve yüzlerce manevi değerimizin güya kıymetini biliyor. Ama biz Aksaray olarak onları yeterince tanıtamıyoruz” şeklinde konuştu.

Aksaray’ın 4 mevsim turizm potansiyelinin bulunduğuna dikkat çeken Yaşar sözlerine şöyle devam etti:

“Turizm, ülkemiz ve Aksaray’ımız için büyük bir değer.  Maalesef biz bu değerin kıymetini bilemiyoruz. Aksaray turizmden hak ettiği payı alamıyor. Ülkemize bu yıl 50 milyona yakın turist geldi. 45 milyar dolarlık bir gelir elde ettik. Bu rakam milli hasılamızın yüzde 5.5’ni ihracatımızın yüzde 24’ne takabül eder. Bu gelirden Aksaray’ın payına düşen rakamlar maalesef çok yetersiz. Aksaray’ın turizm potansiyeline her alanda katkı sağlayacak ve gelirlerimizi yükseltecek çalışmalara katkı sağlamak için sevdam olan turizm alanında ilimizin bu güzide tesisini yeniden imar ederek Aksaraylıların ve ülkemiz turizmin hizmetine sunduk. Balon turizmi ve sağlık turizmi ile bölgenin doğa ile kültür turizmini Aksaray ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” Haber: Harun Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İktidarın gözünde Aksaray'ın değeri 8 kelimeÖnceki Haber

İktidarın gözünde Aksaray'ın değeri 8 ke...

 Koçaş “Artık Aksaray’ın Sorunlarını Konuşmak İstiyoruz”Sonraki Haber

 Koçaş “Artık Aksaray’ın Sorunlarını Kon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar