Kazalardan Bıktık, Işıklandırma İstiyoruz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazalardan Bıktık, Işıklandırma İstiyoruz!
Aksaray Çiftlik Mahallesi sakinleri 127. Cadde üzerinde bir kavşakta sürekli meydana gelen kazalardan ve bu kazaları önleyecek bir ışıklandırma sisteminin olmamasından şikayetçi. Konuyla ilgili konuşan Çiftlik mahallesi sakinlerinden Adem Atak: “Burada defalarca kaza oldu. Yaşanan kazalardan köprüler söküldü, ölümlü kazalar meydana geldi. Buradan Aksaray Belediyesi’ne sesleniyoruz, ışıklandırma istiyoruz.”

Karşıdan karşıya geçerken zorlandıklarını ve korktuklarını dile getiren Engelli vatandaş Adem Atak: “ Burada karşıdan karşıya geçerken korkuyoruz, yakınlarda okul var, öğrencilerin servis ve otobüs durakları burada, öğrenciler okula gidip geliyor. Burada defalarca kaza oldu, yaşanan kazalardan köprüler söküldü, ölümlü kazalar meydana geldi. Buradan Aksaray Belediyesi’ne sesleniyoruz, ışıklandırma istiyoruz.  Gerçekten vatandaşlar mağdur oluyor kazalar meydana geliyor. Ben engelli biri olarak karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyorum. Burası ana hat, geçtiğimiz günlerde 24 saat içerisinde iki trafik kazası meydana geldi. Birisi gece, birisi öğlen saatlerinde oldu, el vicdan o kadar maddi hasarlı, ölümlü kazalar oldu. Bunlara rağmen hiç önlem alınmadı,  kasisler yaptılar. Kasislerin ne gibi bir faydası olacak insanlar buradan yüz km hız ile gidiyorlar, siz yüz ile giden bir otomobili kasisle nasıl durduracaksınız ?”dedi.

Köy Buradan Daha İyi!

Yaşanan kazaları engellemek bizim işimiz değil belediyenin işi, biz mi söyleyeceğiz diye sitem eden

Lisani Köksal: “45 senedir bu mahallede oturuyorum, ışıklandırma olmadığı için sürekli burada kaza oluyor. Bunun önlenmesi lazım buraya gencinden tutun alkollüsüne kadar insan geliyor. Önlem almak şart, en önemlisi de ışık. 15 gün önce kaza oldu burada, yazık. Bizim bunları dememize gerek yok, yetkililerin yapması gerekiyor.  Bizim ricamız en azından buraya bir ışık taksınlar, insanlar rahat rahat geçsin. Belediye buraya bakmıyor, bakın ben 10 senede asfalt attıramadım buraya. Belediye başkanına defalarca söyledik, kendisi ufak şeylerle uğraşıyor.  Köy buradan daha iyi, bir de diyoruz ki Aksaray’da oturuyoruz, şehirde oturuyoruz bu nasıl Aksaray? Gelecekler bizim asfaltlarımızı, kanalizasyonumuzu yapacaklar, güzel yerler yapacaklar ki biz de şehir de oturuyoruz diyelim. 45 sene oldu aynı mahalle aynı mahalle bütün belediye başkanları ile de konuştum. Omuz zoruyla yaptırıyoruz  her şeyi ben ekmek istemiyorum, bana şunu ver demiyorum.  Şehrimiz güzelleşsin istiyoruz, bir an önce ışık yapılsın çok fazla kaza oluyor. Büyüklerden ricam bir an önce buraya ışık yapsınlar, onlardan ricamız budur” şeklinde konuştu.

Karşıdan Karşıya Geçerken Korkuyoruz

Kazaların meydana geldiği mahalledeki okulda eğitim gören Nehir Aslan,“Işıklandırma yapılması şart, hızlı gelen kişileri de engeller çünkü burada çok fazla kaza oluyor. Geçenlerde de başka bir kaza meydana geldi, biz karşıdan karşıya geçerken cidden çok korkuyoruz. Bu yol sağlığımız ve güvenliğimiz açısından tehlikeli bir nokta çünkü burada 7-8 tane yol var ve çok fazla kaza oluyor. Işıklandırma gerekli çünkü öğrenciler buradan otobüse biniyor ve kaza olması çok muhtemel bir şey” şeklinde konuştu.

 

Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hırsızlık Zanlısı Devriye Faaliyeti Esnasında YakalandıÖnceki Haber

Hırsızlık Zanlısı Devriye Faaliyeti Esna...

Jandarma Yaban Hayatı Koruma Faaliyetlerini SürdürüyorSonraki Haber

Jandarma Yaban Hayatı Koruma Faaliyetler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar