Öğretmenler ’’ Kanunu Bizimle Paylaşın’’ Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenler ’’ Kanunu Bizimle Paylaşın’’ Dedi
Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak TBMM’de gündeme getirilmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmenlerin talepleri dikkate alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda konuyla ilgili yapılan basın açıklamasını okuyan Başkan Toprak  “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı ilk olarak 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda duyurulmuştu. Tam Meslek Kanunu unutuldu mu? Diye sorarken Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 23 Kasım 2021 tarihinde “Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız” dedi.

Bütçeden Sonra Gündeme Alınmalı

15 Temmuz Milli İrade Meydanında diğer sendika başkanlarının katılımıyla basın mensuplarına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, “Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır” diyerek, “Öte yandan hazırlıkları tamamlandığı söylenen Meslek Kanunu’nun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz. Meslek Kanunu’nun bir an önce paydaşlar ve kamuoyu ile paylaşılması noktasında Bakanlık’tan bir an önce adım atmasını bekliyoruz” dedi.

“OECD Ülkeleri İle Kıyaslandığında Da Ülkemizde Öğretmen Maaşları Çok Düşük”

2021 Ekim ayı itibariyle son bir yılda 4 kişilik ailenin zorunlu harcamaları aylık 1.747,29 TL artmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Ekim 2021 fiyatlarına göre tek kişinin yoksulluk sınırı 4 Bin 514,13 TL,  Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 9 Bin 373,14 TL olarak belirlenmiştir. Enflasyon Aralık ayında açıklanan oranı %21.31 çıkmış, alım gücü iyice düşmüştür. Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında da bir öğretmen maaşı 25 Cumhuriyet altını iken bugün 1 Cumhuriyet altınına eş değerdir. Dolayısıyla alım gücünün giderek düştüğü, enflasyon rakamlarının ortada olduğu bu dönemde tüm öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarına ve kamu çalışanlarına son bir yıldaki kayıpların telafisi için en az 1000 TL seyyanen zam yapılmalı, %3  refah payı maaşlarına eklenmelidir” ifadelerini kullanırken, Başkan Toprak kanunun devam eden 2022 bütçe görüşmelerinden hemen sonra gündeme alınmasını beklediklerini dile getirdi. Haber: Celil Acar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilim Merkezine Yoğun İlgiÖnceki Haber

Bilim Merkezine Yoğun İlgi

Aile Hekimi Covid’e Yenik DüştüSonraki Haber

Aile Hekimi Covid’e Yenik Düştü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar