Aile Hekimi Covid’e Yenik Düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aile Hekimi Covid’e Yenik Düştü
Aksaray’da, 12 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Mehmet Tankut Sevim (51), 10 gündür koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 12 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli, evli ve 2 çocuk babası aile hekimi Mehmet Tankut Sevim, 10 gün önce nefes darlığı şikâyetiyle Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine başvurdu. Sevim'e yapılan Covid-19 testinin sonucu pozitif çıktı. Hastanede tedaviye alınan Sevim, kısa süre sonra sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine yoğun bakıma alındı. Aile hekimi Mehmet Tankut Sevim, yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün hayatını kaybetti. Dr. Sevim 'in vefatı tüm sağlık çalışanlarını yasa boğarken, 50 yaşındaki eşi Nuray Sevim’in de koronavirüs tedavisi gördüğü öğrenildi.

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Mehmet Tankut Sevim'e için Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 12 No'lu Aile Sağlığı Merkezi önünde Aksaray Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Tanışır, Mustafa Duruk ve sağlık çalışanlarının katıldığı bir tören ile veda edildi.

"Evlatların Bize Emanet"

Yapılan törene virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği için Sevim’in cenazesi getirilemedi. Törende Dr. Mehmet Tankut Sevim’in özgeçmişi okunmasının ardından Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, "Böyle günlerde konuşma yapmak zordur. Çok yakın bir canımızı, ciğerimizi, meslektaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz ve hepimizin başı sağ olsun. Tankut kardeşim Aksaray’daki ilk sağlık şehidimiz oldu. Covitle mücadelede her zaman ön safta yer aldı. Beraber omuz omuza birlikte çalıştık. Artık şehidimizin evlatları bizim de evlatlarımız, onlar bize emanet. Bu beladan daha fazla yara almadan kurtulmayı temenni ediyorum. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

"Pandemi Mücadelemizde En Ön Safta Yer Aldı"

Aksaray İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mustafa Aliç ise; "Zor bir gün. Konuşacak ne var ki ne söyleyelim. Ama 25 yılını Aksaray’a vermiş sağlık camiası ve halkımız tarafından sevilen Dr. Mehmet Tankut Sevim’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Pandemi şartlarında bile en ön safta yer aldı Tankut abi. Ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Dr. Mehmet Tankut Sevim Somuncu Baba Külliyesinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ervah Kabristanlığına defnedildi. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretmenler ’’ Kanunu Bizimle Paylaşın’’ DediÖnceki Haber

Öğretmenler ’’ Kanunu Bizimle Paylaşın’’...

Asgari Ücret Pazarlığında Üçüncü Toplantı BugünSonraki Haber

Asgari Ücret Pazarlığında Üçüncü Toplant...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar