Pedallar Sağlık İçin Dönecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pedallar Sağlık İçin Dönecek
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Metin Yüceant’ın hazırladığı “Pedallar Sağlık İçin Dönüyor” isimli proje, ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğünce desteklendi. Proje, çevre-sağlık-spor konularının, toplumsal düzlemde bütüncül bir açıdan anlaşılmasını sağlamayı hedefliyor.

Temel Hedef Bisiklet Kullanımını Yaygınlaştırmak

ASÜ’nün, Türkiye’nin ve dünyanın en çevreci kampüslerinden birisine sahip olduğunu ve bu gerçekliğin GreenMetric raporlarına da yansıdığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Metin Yüceant, buradan hareketle bisiklet özelinde bir proje hazırladıklarını belirtti. ASÜ’nün son derece etkili bir bisiklet altyapısına sahip olduğunu ve kampüste başlayan bu hareketin şehre de ilham olduğunu anlatan Yüceant, “Temel hedefimiz bisiklet kullanımını daha da yaygınlaştırmak. Bisiklet hem çevre dostu bir ulaşım aracı hem kullanıcıların sağlıklarına pozitif etkisi var hem de spor ve hareket bilincinin gelişmesine yardımcı oluyor. Bu üç etki bireysel olduğu kadar toplumsal bir değer de içermekte” dedi.

Proje, ASÜ’nün İhtisaslaşma Misyonuyla Örtüşüyor

Hazırladıkları projenin ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından desteklendiğini ve çalışmalara hızlıca başladıklarını kaydeden Metin Yüceant, şöyle devam etti: “Çalışmamız, ASÜ’nün spor ve sağlık alanındaki misyonuyla da uyumlu. Biz, kurumumuzun topluma dönük olarak yürüttüğü çalışmalara katkı sunmaya gayret ediyoruz. Ekonomik, çevreci, sağlıklı ve spora teşvik eden bisiklet uygulamasının daha da yaygınlaşması ve bireylerin bu konuda daha bilinçli bir hale gelmesi adına çeşitli uygulamalar yapacağız. Özellikle gençlerin, hareket bilincini bir hayat pratiği haline getirmesi açısından proje önemli bir noktada durmaktadır” dedi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ Dr. Öğr. Üyesi Metin Yüceant’ı projesi münasebetiyle tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çelik’ten Fırtına Ve Hortumdan Hasar Gören Köylere ZiyaretÖnceki Haber

Çelik’ten Fırtına Ve Hortumdan Hasar Gör...

“Her Maça Kazanmak İçin Çıkıyor”Sonraki Haber

“Her Maça Kazanmak İçin Çıkıyor”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar