Regaip Kandilinde Eller Semaya Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Regaip Kandilinde Eller Semaya Açıldı
3 ayların yaklaşmasıyla birlikte Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller Recep, Şaban ve Ramazan aylarının önemini anlattı. Aksaray’daki Camilerde Regaip Kandili nedeniyle yoğunluk yaşandı. Müslüman âlemi için kutsal sayılan üç ayların müjdecisi Regaip Kandilinde Aksaraylılar camilerde dua etti.

Regaip kandilinin önemini anlatan Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların dinimizde kutsal kabul edilen bir zaman dilimi olduğunu belirterek “Recep ayının ilk perşembesi Regaip Kandili olarak idrak edeceğiz. Bu üç aylar aynı zamanda kandil gecelerinin de yoğun olarak geçtiği ve kutladığımız bir zaman dilimi.

Recep ayının ilk perşembe gecesinde kutlamış olacağız. Hemen akabinde recep ayının 27'inci gecesinde miraç kandiline idrak edeceğiz.

Ondan yaklaşık iki hafta sonra Şaban ayının 15. gecesi Berat kandilini idrak edeceğiz. O gecede de inşallah gereği gibi ihya edebildiğimiz. 4’üncü olarak Ramazan ayının içerisinde 27 inci gecesinde kadir gecesini idrak edeceğiz. Kadir gecesi de yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim sallallahü aleyhi ve sellem- Efendimiz ilk vahiy edilmeye başlandığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı olduğu Kur’an-ı Kerim’de bizzat rabbimiz tarafından dile getirilmiştir” dedi

“Bizi Ramazan’a Hazırlıyor”

“Recep, Şaban ve Ramazan ayları manevi atmosferi Allahü tealinin rızasını, onun affını talep etme noktasında en fazla gayret göstermemiz gereken zaman dilimlerinden bir tanesi” diyen Güller “Recep ve Şaban aylarının asıl özelliği bizi Ramazan ayına hazırlamasıdır. Ramazan ayı biliyorsunuz içerisinde oruç ibadetinin farz kılındığı bir ay. Recep ve Şaban aylarında efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin sünnetine de uygun olarak hiç değilse pazartesi ve perşembe günlerinde oruçlu geçirmek suretiyle bedenimizi ve ruhumuzu asıl olan ramazan ayına hazırlama yoluna gidebiliriz. Bu manevi atmosferi en güzel şekilde değerlendirebilmek için üç ayda, her birer ayda, birer hatmi şerif okuyarak, üç ayı üç hatimle taçlandırmak suretiyle değerlendirebiliriz. Bu vesileyle tüm Aksaray halkının İslam âlemin 3 aylarını canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eğitim Hizmeti AlınacaktırÖnceki Haber

Eğitim Hizmeti Alınacaktır

Regaip Kandili’nde Gelenek BozulmadıSonraki Haber

Regaip Kandili’nde Gelenek Bozulmadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar