Vali Aydoğdu: Aksaray Birlik Ve Beraberliğin Şaheseridir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ilk depremin hemen ardından Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Koordinatör Vali olarak Kahramanmaraş Elbistan ilçesine görevlendirilerek Aksaray'daki birçok kamu kurum ve kuruluşla deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlara yardımcı oldu.

Depremin ikinci gününden itibaren Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde Aksaray İl Özel İdare, AFAD ve birçok kamu kurum ve kuruluşu ile depremzedelerin yarasını sarmaya çalışan Vali Hamza Aydoğdu, 23 günlük çalışmanın ardından Aksaray'a geri döndü. Vali Aydoğdu Aksaray Valiliğinin düzenlediği programda deprem bölgesine yardımlarını esirgemeyen STK başkanları, belediye başkanları ve basın mensupları ile bir araya geldi. 

İkinci Depremin Ardından Elbistan'da 3 Bin 500 Bina Yıkılmış

Deprem bölgesindeki yapılan çalışmaları anlatan Vali Aydoğdu, Elbistan'a girdikleri sırada ikinci depremin olduğunu ifade ederek, "Elbistan'da normal şartlarda 3 bina yıkılmıştı. Onun için yola çıkmıştık. İkinci depremin ardından 3.500 yıkılmış ve tam çökmüş binayla karşı karşıya kaldık" dedi.

Teker Patladığını Düşünerek Araçtan İndiğimizde Yolun Kaydığını Gördük

Deprem bölgesine giderken yolda aracın şoförünün kontrolü kaybettiğini söyleyen Vali Aydoğdu, "Aracın tekerini patladığını düşünerek araçtan indiğimizde yolun kaydığını gördük ve karşımızdaki aracın takla atarak bize geldiğini gördük. Hakikaten bir mahşer gönderiyor. Bir anda kar bastırdı. Yollar kapalıydı ve helikopter inemedi. Aksaray AFAD ekibimizi biz o bölgeye yönlendirdik. Arkadaşlarımız üstün gayretler gösterdiler. Dünyadaki en acı duygunun çaresizlik olduğunu düşünüyorum. Bir anda orada elektrik, su, doğalgaz, telefon bütün iletişim kesildi. Buna rağmen Aksaray'dan gelen bütün ekiplerimiz insanüstü bir başarıyla 1.825 vatandaşımızı sağ çıkardı" ifadelerini kullandı.

Bu İlin Valisi Olduğum İçin Her Gün Allah'a Şükrettim

930 kişinin vefat ettiğini belirten Aydoğdu, "İnsanlar bu zor anlarında kendilerini uzatılan elleri hiç unutmuyor. Buradan şunu samimiyetle söylemem gerekiyor. Bu ilin Valisi olduğum için her gün, her an Allah'a şükrettim. Aksaray halkının STK'larıyla belediye başkanları ile halkıyla hani kuraklıkta bir damla yağmura ihtiyacınız olur ya Aksaray halkı yağmur olup yardımlarını bölgeye yağdırdı. Deprem bölgesinde sokaklarda caddelerde yöre halkının Aksaray ve bizlere olan ilgisini ve sevgisini sizlere kelimelerle anlatamam. Ben burada hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir ilde bu kadar vefakar, samimi, yardımsever insanlarla aynı havayı teneffüs etmek Allah'ın bize verdiği en güzel duygulardan birisi. Deprem bölgesine gittiğimiz andan itibaren Aksaray'daki her kesimden herkes bizleri aradı. Bizzat bölgeye gelenler yardım getirenler oldu. Aksaray'dan bin tırın üzerinde bölgeye yardım geldi" açıklamasında bulundu.

Aksaray'dan Gelen Yardımlar Bizim Bütün Acımızı Dindirdi

Birçok büyükşehirden yardım geldiğini ifade eden Aydoğdu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Kıyaslamak için söylemiyorum büyük şehirlerden de yardımlar geldi ama Aksaray'dan gelen yardımlar bizim bütün acılarımızı dindirdi. Buradan sadece söylemek istediğim şey birbirimizin kadrini kıymetini bilelim. Küçük şeylerden dolayı birbirimizi kırıp dökmeyelim. Gerçekten insan hayatı bir anda var, bir anda yok. Deprem bölgesinde 12 katlı binası olan bir adam sürekli gidip kiracılarına 'kirayı arttıracağım' baskısında bulunuyormuş. Ev tamamen çöktü binanın sahibi adam diyor ki şimdi 'kiracılarımla birlikte bir tas çorba alabilmek için sırada bekliyoruz.' Mal da yalan mülk de yalan, geriye sadece insanlık kalıyor. Burada normal bir hayat seyrediyor ama Elbistan'da çok farklı bir hayat var. Orada sabah insanlar kalktığı zaman sabah kahvaltısını nerede yapabilirimi saatlerce düşünüp, öğle yemeğini nerede yiyebilirim, akşam sıcak bir yerde uyuyabilir miyim diye düşünüyor.

Onun için birlik ve beraberlikle bu yaraları saracağız. Bugün burada toplanmamızın sebebi sizlere, STK başkanlarımıza belediye başkanlarımıza basın mensuplarımıza samimi ve içten destekleriniz için teşekkür etmek istiyorum. İlginç bir durum var Elbistanlılar Aksaray'a gelmek istiyor. Bir kısmını Aksaray'a ama çoğunu başka yerlere mecburen yönlendirdik. Elbistanlılar Aksaray'ın kendilerine sahip çıkacağını ve Aksaray insanlarının kendilerine destek olacaklarından çok emin."

Aksaray Birlik Ve Beraberliğin Şaheseridir

"Aksaray'da birlik ve beraberlik yok diyenler karşısında beni bulur" diyen Vali Aydoğdu, "Aksaray birlik ve beraberliğin şaheseridir. İyi günde birlik ve beraberlik her zaman olur. Kötü günde bir araya gelmek; karakterli, şahsiyetli, tarihi kökleri olan milletlerin işidir. Bunu ben söylemiyorum tüm bakanlarımız ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımız söylüyor. Tüm Türkiye bu samimiyeti fark etti. Huzurlarınızda bizleri deprem bölgesinde yalnız bırakmayan yardımlarını esirgemeyen siz kıymetli Aksaraylılara sonsuz teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. Programın ardından Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu deprem bölgesine yardım yapan STK başkanları, belediye başkanları ve basın mensuplarına Valilik teşekkür belgesini takdim etti. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kavallı, Aksaray Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İçin Yetkililere Seslendi: Derhal Önlem AlınmalıÖnceki Haber

Başkan Kavallı, Aksaray Eğitim Ve Araştı...

Asü Psikologları Depremden Etkilenen Öğrencilerin YanındaSonraki Haber

Asü Psikologları Depremden Etkilenen Öğr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar