Başkan Kavallı, Aksaray Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İçin Yetkililere Seslendi: Derhal Önlem Alınmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Kavallı, Aksaray Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İçin Yetkililere Seslendi: Derhal Önlem Alınmalı
​​​​​​​ 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki yıkıcı deprem ile 20 Şubat Hatay’da 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında 45 Binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, 528 Binin üzerinde vatandaş tahliye edildi.

Büyük depremlerin ardından ülke çapında vatandaşlar, binaların güvenliğinden endişe duymaya başladı.

Memleket Partisi Aksaray İl Başkanı Murat Kavallı, Aksaray’da önemli bir noktaya temas ederek yetkilileri göreve davet etti. Kavalı, parti binasında yaptığı açıklamada, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına dikkat çekti.

Ne Acılar, Ne İsyanlar, Çok Şey Gördük Çok

İl Başkanı Kavallı yaptığı açıklamada şunları söyledi: “6 Şubat’tan sonra çok büyük acılar çektik. Boğazımıza düğümlenmeden hiçbirimiz sıcak bir çorba içemedik. Ne acılar, ne isyanlar, çok şey gördük çok. Askerin zamanında sahaya indirilmediğinden tutun, profesyonel madencilerin enkaza getirilemediğine kadar. Acı çeken insanlardan korkan gazetecileri gördük. Babalar ölmüş çocuklarının evlerini terk ederken ‘Kader’ diyen insanları gördük. Erdoğan ve Bahçeli geliyor diye Osmaniye yollarına asfalt atıldığını gördük. 'Depremzede çocukları evlat edinebilirsiniz' dedikten sonra maalesef 'bu çocuklarla da evlenirsiniz' diyenleri gördük. Ama korkmuyoruz. Asrın felaketinde asrın dayanışmasını gördük. Biz ülkeyi yeniden inşa edeceğiz. Sadece yıkılan o şehirleri değil. Tüm ülkeyi yeniden baştan sona yeniden inşa etmek için buradayız."

Müteahhit Kollamak Adına Orada İnsanların Başlarına Bir Şey Gelirse Bu Vebali Ödeyemezsiniz

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin Aksaray’da da hissedilmesinin ardından Aksaray’da gerekli önlemlerin alındığını ancak Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında yaşanan olumsuzluklara derhal müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayan Kavallı, "Yaşanan depremi Aksaray’da da hissettik. Hasarlı binalarımız var ve gerekli önlemler alınarak bu binalar boşaltıldı. Lakin Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında yer yer çatlaklıklar var. Görevliler bu çatlaklıkları görmezden geliyor. Binanın eksi katlarında kapılar duvarlara vidalanarak sabitlenmiş durumda. Yetkililer bizlerden neyi saklıyor, neyi görmemizi istemiyor. Binada yaşanan çatlakları görevliler sıva çatlaklığı diyerek geçiştirmekte. Hastaneye şifa bulmak için giden insanların başlarına bir şey gelmesinden korkuyoruz. Tüm ilgililere sesleniyorum; müteahhit korumak, kollamak adına orada şifa bulmak için giden canlarımızın başlarına bir şey gelirse bu vebali ödeyemezsiniz. Acil müdahale edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İl Müdürlüğü'nden Açıklama Geldi

Kavalı, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili önlemlerin alınması için çağrı yaparken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı Aksaray İl Müdürlüğü, hastanede can sağlığını tehdit edecek bir hasar bulunmadığını belirtirken, duvarlarda çatlaklar olduğu ancak taşıyıcı kolonlarda herhangi bir problemin olmadığı ifade edildi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da 295 Bin Metrekareye Yapı Ruhsatı VerildiÖnceki Haber

Aksaray’da 295 Bin Metrekareye Yapı Ruhs...

Vali Aydoğdu: Aksaray Birlik Ve Beraberliğin ŞaheseridirSonraki Haber

Vali Aydoğdu: Aksaray Birlik Ve Beraberl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar