Vali Aydoğdu Bakan mı oluyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aydoğdu Bakan mı oluyor?
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen yeni kabine değişiminin ardından siyasetin gündeminde yeni değişecek bakanlar listesi var.

Ankara kulislerinde konuşulan olası kabine değişikliğinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerine valiler kararnamesi ile 19 Haziran  2020 yılında  Aksaray'da göreve başlayan  Vali  Hamza Aydoğdu'nun isminin de geçmesi heyecan yarattı.  Olası yeni kabine değişikliğinde dört yeni bakanın göreve atanması bekleniyor.  Sözcü Gazetesi Yazarı  Deniz Zeyrek'in,  Sözcü Gazetesinde yayınlanan  yazısında Milli Eğitim, Tarım ve Orman, Enerji, Gençlik ve Spor bakanlıklarında değişim  potası olduğu iddiaları  gözleri,listede geçen isimlere çevirdi.  Kulis bilgilerinden alınan kaynaklara göre Milli Eğitim Bakanlığı görevine iki önemli isim zikrediliyor.   İsimlerden bir tanesi Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu, diğer isim ise YÖK Başkanı Yekta Saraç.  Aksaray ve Türkiye bu iddialar doğrultusunda yeni kabine değişikliğine ve bugün yapılacak olan kabine toplantısına odaklanmış durumda.

Vali Hamza Aydoğdu'nun daha öncede 22 Mart tarihinde cumhurbaşkanlığından kulislere sızan 2021/1  sayılı karar ile yayınlanan  Cumhurbaşkanı Yardımcılığına; Bakanlıklara ve Başkanlıklara  atanacak ek  isim listesinde yer alması iddiaları iyice güçlendirdi.

Kulis kaynaklarına göre; Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk’un yerine Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu veya YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yerine AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ın getirilebileceği ön görülüyor.  Ak Parti 7. Olağan kongresi öncesi ve sonrasında yeni kabine konuşulmaya başlanmış geçen hafta ilk yeni kabine değişikliği yaşanmıştı. Bu gelişmelerin hemen akabinde Ankara kulislerine göre yeni bakanların görev ataması bekleniyor.

Vali Hamza Aydoğdu kimdir? 

10 Ocak 1975 tarihinde Bitlis/Ahlat'ta  dünyaya geldi. İlk ve Ortaokul eğitimini Ahlat ilçesinde, lise Eğitimini Bitlis Ticaret Lisesinde tamamlayan Hamza Aydoğdu, Kayseri Erciyes Üniversitesinde Muhasebe eğitimi aldıktan sonra yine aynı üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Hamza Aydoğdu, Yüksek lisansını Van 100. Yıl Üniversitesinde, doktorasını Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı.

Aydoğdu’nun dershane öğretmenliği ve yöneticilik ile başladığı meslek hayatı, Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak geçişi ile devam etti. Hamza Aydoğdu, Bakanlık Müşavirliği, Daire Başkanlığı, Eğitim Grup Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı gibi farklı kademelerde görev yaptı. Aydoğdu, 10 Haziran 2014 tarihinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne asaleten atanmıştır. 2020 yılı valiler kararnamesi ile Aksaray Valiliği görevine atanan Hamza Aydoğdu, 19 Haziran 2020 tarihinden itibaren ilk kez vali olarak göreve başladığı Aksaray Valilik görevine devam ediyor. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 6
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sultanbeylispor zoru başardıÖnceki Haber

Sultanbeylispor zoru başardı

Nisan ayı sektörel güven endeksleri açıklandıSonraki Haber

Nisan ayı sektörel güven endeksleri açık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar