Vali Kumbuzoğlu: “Barışın Tesisi İçin Atatürk’ün Fikirlerine Bugün Daha Çok İhtiyacımız Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu: “Barışın Tesisi İçin Atatürk’ün Fikirlerine Bugün Daha Çok İhtiyacımız Var”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü için mesaj yayımlayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasımlarda karamsarlığa kapılıp, ümitsizliğe düşmemizi istemezdi" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yad edildiği 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne özel, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu'ndan açıklamalar geldi.

 

"Bütün Mazlumlar Bu Hüznü Yüreklerinin Derinliğinde Yaşıyor"

Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ile yad ettiklerini ifade eden Vali Kumbuzoğlu, "Şüphesiz ki Atatürk, Şanlı Türk tarihinin en büyük askeri ve siyasi dehalarından biridir. Sadece onun yolundan giden bizler değil, aynı zamanda, taraflı tarafsız, hatta savaş meydanlarında yendiği yabancılar bile onun hakkını teslim etmişler, azami derece saygı göstermişlerdir. Saygı zaruri olsa da sevgi ihtiyaridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, devlet adamlığı, bilgisi, görgüsü, tevazusu ile yediden yetmişe herkesin gönlüne de girebilmiştir. Onun içindir ki bugün, bizimle birlikte, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün mazlumlar bu hüznü yüreklerinin derinliğinde yaşıyor" dedi.

 

"Atatürk 10 Kasımlarda Ümitsizliğe Düşmemizi İstemezdi"

"Elbette her canlının ömrü sınırlıdır. Ancak, büyük liderler, fikirleri ve eserleriyle yaşamaya devam ederler" diyen Kumbuzoğlu, "Daha on gün önce, 29 Ekim’de, bize bıraktığı en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılını coşku ve gururla kutladık. Daha nice bin yıllar kutlanacak inşallah. Bizler, Cumhuriyetin değerleri ile büyüdük. O değerlere sahip çıkmaya ve sonsuza kadar yaşatmaya da kararlıyız. Şunu unutmayalım ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasımlarda karamsarlığa kapılıp, ümitsizliğe düşmemizi istemezdi. Acımızı içimizde yaşamamızı, başı dik, gururlu Türk Gençleri olmamızı isterdi" ifadelerini kullandı.

 

"Atatürk'ün Fikirlerine Bugün Daha Çok İhtiyacımız var"

Cumhuriyetin 2. asrında Türkiye'nin yüzyılı olması için Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışacaklarını belirten Kumbuzoğlu, "Yurtta ve dünyada barışın tesisi için Atatürk’ün fikirlerine bugün daha çok ihtiyacımız var. 'Vatanın en çok seven görevini en iyi yapandır' sözü hepimizin hayat felsefesi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 85’inci yılında, ebedi istirahatgahı Şanlı Türk Milletinin gönlü olan, Cumhuriyetimizin banisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz" açıklamasını yapıt. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK Açıkladı: Dış Ticaret Haddi Eylül’de ArttıÖnceki Haber

TÜİK Açıkladı: Dış Ticaret Haddi Eylül’d...

Milli Voleybolcu ve Kızı, Kazayı Ucuz AtlattıSonraki Haber

Milli Voleybolcu ve Kızı, Kazayı Ucuz At...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar