Vefa Marketler Vatandaşlarını İhtiyacını Ücretsiz Karşılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vefa Marketler Vatandaşlarını İhtiyacını Ücretsiz Karşılıyor
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için, Vefa Market açtıklarını, bu marketlerden vatandaşların ücretsiz şekilde ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

 “Asrın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi saat 04.17'de 7,7, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, depremin ardından geçen 2 haftalık süreçte arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İlçede depremzede vatandaşların başta barınma ve yemek ihtiyacının karşılanması için hızlı hareket ederek AFAD çadırlarının kurulduğunu, kurum, kuruluş ve STK’lar tarafından gönderilen konteynerlerin yerleşime açıldığını kaydeden Vali Aydoğdu, başta gıda olmak üzere depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için ücretsiz market açtıklarını ifade etti. 

Vatandaş İhtiyacını Ücretsiz Alıyor

15 farklı noktada ‘Elbistan Vefa Market’ açılırken, ihtiyaçlar da ücretsiz olarak karşılanıyor. Gıda ve giysi ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Vali Aydoğdu, "Acımız büyük, ancak yaşanan bu acıları hep beraber paylaşacağız. Devlet olarak vatandaşlarımızın yaralarını milletimiz ile yine hep beraber sarıyoruz, saracağız. Burada depremin yaşandığı ilk günden itibaren herkes canla başla çalışıyor. Vatandaşlarımız sevdiklerini kaybetti. Saatler, günler sonra sağ kurtulanların sevincini yaşadık. Şu anda Elbistan İlçemizde ve tüm depremin yaşandığı illerimizde yaraların sarılması adına çalışmalar devam ediyor" dedi.

Çalışmalar Koordineli Şekilde Devam Ediyor

Arama kurtarma çalışmalarının ardından riskli binaların tespiti, yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarının koordineli şekilde devam ettiğini kaydeden Vali Aydoğdu, “Vatandaşlarımızın geçici barınma ve ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli ortamları sağladık. Devletimizin imkânları ve ülkemizin her ilinde hayırseverlerimizin sağladığı yardımları vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımız artık kendi ihtiyaçlarını gelip ücretsiz olarak açtığımız marketlerden alabiliyor. Bu uygulamayı insanları depremin olumsuz etkilerinin azaltılması adına olumlu olarak görüyoruz. İhtiyaçlarını bir yerlerden beklemek yerine neye ihtiyaçları varsa onu kendileri gelip Vefa Marketten alabiliyorlar. Bu uygulamayı 15 farklı noktada açtığımız Elbistan Vefa Market adıyla başlattık” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TSYD Trabzon'a ŞükranlarımızlaÖnceki Haber

TSYD Trabzon'a Şükranlarımızla

Aksaray’da Hasarlı 3 Okul Tedbir Amaçlı MühürlendiSonraki Haber

Aksaray’da Hasarlı 3 Okul Tedbir Amaçlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar