Deprem Bölgelerinde Psikolojik Destek Sadece Uzmanlar Tarafından Verilmeli!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 Deprem Bölgelerinde Psikolojik Destek Sadece Uzmanlar Tarafından Verilmeli!
6 Şubat'tan bu yana ardı arkası kesilmeyen depremlerin ruhsal olarak toplum sağlığına etkileri alarm veriyor!

 Uzmanlar, deprem felaketini yaşayanlarla birlikte arama-kurtarma çalışmalarına katılanların,  gönüllü olarak bölgede görev alanların  ve depremi televizyondan takip eden her bireyin depremin travmatik etkilerinin altında olduğu uyarısında bulundu.

Deprem psikolojisinin ve travmalarının toplum sağlığı açısından  6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli büyük depremlerle birlikte yaygınlığına dikkat çeken uzmanlar, yaşanan ruh sağlığı bozuklularının ciddi boyutlarda olduğunu söyledi.

'Deprem ülkemizin bir gerçeği, depremle uyumlu bir şekilde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor' uyarılarında bulunan uzmanlar bundan sonraki süreçte  psikiyatrist, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının sahada aktif bir şekilde rol almasının büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

 Türk Psikologlar Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği, Psikoterapi ve Psikososyal Çalışmalar Derneği, Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği, Hayata Destek Derneği gibi meslek kuruluşları ve sivil toplum aktörleri, Maraş merkezli 11 ili sarsan depremin,  bölge halkı dışında  tüm ülkenin psikolojik sağlığını olumsuz etkilediğini ve böylesi yaygın toplum sağlığını etkileyen travmaların sadece  uzmanlar tarafından tedavi edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Deprem bölgelerinde ki depremzedelere ve diğer tüm bireylere psikolojik desteğin sadece uzmanlar tarafından verilmesinin şart olduğunu söyleyen uzmanlar, 'psikiyatrist, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının, deprem dahil  toplumumuzun tamamını etkileyen diğer doğal afetler  sırası ve sonrasında kendilerinden  beklenen hizmeti verebilmesi için  kurumsal risk değerlendirmesi, afet planlarının hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve güncellenmesi çalışmalarının tümünde yer alması gerektiğini belirttiler. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polis Eşleri Derneği'nden Depremzedelere Gıda Ve Hijyen Kolisi DesteğiÖnceki Haber

Polis Eşleri Derneği'nden Depremzedelere...

Sandıktan Çeyizlerini Çıkartıp Depremzedeleri Kıyafet DikiyorlarSonraki Haber

Sandıktan Çeyizlerini Çıkartıp Depremzed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar