Hastalıklara Karşı En Dirençli Kan Grubu Ortaya Çıktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastalıklara Karşı En Dirençli Kan Grubu Ortaya Çıktı!
İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmada, hastalıklara karşı en dirençli kan grubunun hangisi olduğu ortaya konuldu. Buna göre en dirençli kan grubu 0 olarak açıklandı.

Bu kan grubuna sahip kişilerin, diğer kan gruplarına sahip kişilere göre birçok hastalığa daha az yakalandığı belirtildi. İngiltere'de kan grupları arasında gerçekleştirilen bir çalışma, bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı. Söz konusu araştırmada hangi kan grubunun hastalıklara karşı daha dirençli olduğu araştırıldı. İlk sonuçlara göre en dirençli kan grubu "0" olarak açıklandı.

Bulaşıcı Hastalık Ve Kanser Riski

Londra Üniversitesi'ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi'nde yapılan çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği belirtildi.

AB Grubunda Risk 5,6 Kat Daha Fazla

Araştırmada, kan grubunu belirleyen genlerin aynı zamanda CVT adı verilen beyinde kan pıhtılaşması riski ile de bağlantılı olduğu aktarıldı. 882 kişi üzerinde yapılan çalışmada araştırmacılar, AB kan grubuna sahip kişilerin CVT riskinin diğer gruplara göre ortalama 5,6 kat daha fazla olduğu aktarılırken, 0 kan grubuna sahip kişilerin ise yarı yarıya daha az olduğu bildirildi.

Çevresel Faktörlere Karşı Da Dirençliler

Geçen yıllarda ABD'de yapılan bir araştırmada da AB kan grubuna sahip kişilerin kalp rahatsızlığına yakalanma olasılıklarının yüzde 23 daha fazla olduğu, B kan grubuna sahip kişilerin ise 0 grubuna göre yüzde 11 daha riskli grupta olduğu vurgulanmıştı. Yapılan başka bir araştırmada 0 kan grubuna sahip kişilerin hava kirliliği gibi çevresel faktörlere karşı daha dirençli olduğu, bununla birlikte kalp krizi ihtimallerinin de daha düşük olduğunun altı çizilmişti. Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
T.C. Aksaray 5. Asliye Hukuk MahkemesindenÖnceki Haber

T.C. Aksaray 5. Asliye Hukuk Mahkemesind...

Canlı Yayında Aldatıldığını Öğrendi, İntihar EttiSonraki Haber

Canlı Yayında Aldatıldığını Öğrendi, İnt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar