Minik Aysima’ya 112’den Telefonda Hayat Kurtaran Müdahale

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Minik Aysima’ya 112’den Telefonda Hayat Kurtaran Müdahale
Boğazına havuç kaçan bebeğin hayatını telefonda tarif ederek Annesine kurtartan 112 personeli aileyi ziyaret etti. Aksaray’da boğazına havuç parçası kaçan ve nefes alamayan 7 aylık Aysima bebek, 112 görevlisinin telefonla tarif ettiği Heimlich Manevrası tekniği ile hayata tutundu.

Bebeğinin havuç yerken boğulmak üzere olduğunu fark eden Anne Melike Ok 112 acili panikle aradı. 112 personeli aileyi sakinleştirdikten sonra telefonla yönlendirerek havucun çıkarılmasını ve bebeğin nefes almasını sağladı. Olay yerine kısa zamanda ulaşan 112 ekipleri 7 aylık Aysima bebeğin rahat şekilde nefes aldığını genel sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Hastaneye sevk edilmesine gerek duyulmayan minik Aysima’yı daha sonra tekrar ziyaret eden sağlık görevlileri bebeğin genel muayenesini yaptı.

Bebeğin ağlama sesini duyduktan sonra ekipleri yönlendiren 112 personeli Şirin Taşdemir daha sonra aileyi evinde de ziyaret etti. Taşdemir, karşılaşılan acil bir durumda sakin kalmanın ve yapılacak müdahalenin büyük önem taşıdığını söyledi.

“Anneyi Sakinleştirdim”

Taşdemir; “Çağrıyı aldığımda anne çok panikti, çocuğunun boğazına havuç kaçtığını söyledi. İlk başta Heimlich Manevrasını tarif ettim. O panikle anne talimatları yaptı ilk parça çıktı. Çocuğun sesi geliyor mu? Dediğimde gelmiyor dedi. Tarifi tekrar yapmasını istedim ikincide nefes almaya başladığını söyledi. Ağlama sesini de duydum. Ondan sonra adresini alarak ambulans yönlendirdim. Ekipler yolda iken tekrar anneyi arayarak bebeğin durumu hakkında bilgi aldım’ dedi.

Aysima bebeğin annesi Melike Ok olay anında çok zor durumda kaldığını ne yapacağını bilemediğini ifade eden Anne sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Onlar olmadığı sürece biz de var olamayız. Benim çocuğum ölebilirdi. Bu durum herkesin başına da gelebilirdi. Onların tarifi ile çocuğum kurtuldu. İyi varsınız çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Perakende Satış Endeksi AçıklandıÖnceki Haber

Perakende Satış Endeksi Açıklandı

“Aksaray Yanında”Sonraki Haber

“Aksaray Yanında”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar