Rusya'dan Ukrayna'ya Askeri Harekat: Rusya Yanlısı Ayrılıkçılar Ukrayna'ya Ait İki Uçak Düşürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya'dan Ukrayna'ya Askeri Harekat: Rusya Yanlısı Ayrılıkçılar Ukrayna'ya Ait İki Uçak Düşürdü
​​​​​​​Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

Ukrayna, saldırılarda en az 8 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Reuters'ın haberine göre, Ukrayna ordusu, Luhansk bölgesinde 5 Rus uçağının ve bir Rus helikopterinin düşürüldüğünü açıkladı. Ancak Rusya, Ukrayna'nın uçaklarını düşürdüğü iddiasını reddetti. Rusya destekli ayrılıkçılar, iki Ukrayna uçağı düşürdüğünü bildirdi. Rusya Lideri Vladimir Putin, Donbas'a askeri harekat emrini verdi.

Putin, Ukrayna topraklarını işgal etme niyetleri olmadığını belirterek, "Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak" dedi. Putin ayrıca dışarıdan gelecek müdahalelere karşılık verileceğini de söyledi. Rus lider Ukrayna askerlerine silah bırakma ve çekilme çağrısı yaptı.

Rusya Yanlısı Ayrılıkçılar: İki Ukrayna Uçağını Düşürdük

Rusya destekli ayrılıkçılar, Luhansk bölgesinde iki Ukrayna uçağı düşürdüğünü bildirdi.

İki Yerleşim Yeri Ele Geçirildi

Rusya destekli ayrılıkçılar, ayrıca Ukrayna'nın Luhansk bölgesinde iki yerleşim yeri olan Shchastia ve Stanytsia Luhanska'nın kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladılar.

Ukrayna'da En Az 8 Ölü 9 Yaralı

Ukrayna,  Rusya'nın saldırılarında en az 8 kişinin öldüğünü ve 9  kişinin yaralandığını açıkladı.

Reuters: Ukrayna Rusya'ya 5 Uçak Ve 1 Helikopter Düşürdü

Reuters'ın bildirdiğine göre, Ukrayna Rusya'ya beş uçak ve bir helikopter düşürdü. Bunun yanı sıra, Ukrayna polisi ayrılıkçıların elindeki Luhansk bölgesinde iki köyün ele geçirildiğini aktardı.

Rusya: Ukrayna Hava Savunma Sistemlerini Etkisiz Hale Getirdik

Rusya Savunma Bakanlığı ise, Ukrayna'nın hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Uçuş izleme sitesi FlightRadar24'ten alınan ekran görüntüsü Ukrayna çevresinde yön değiştiren uçakları gösteriyor.Uçuş izleme sitesi FlightRadar24'ten alınan ekran görüntüsü Ukrayna çevresinde yön değiştiren uçakları gösteriyor.

Rıa: Rusya Uçaklarının Düştüğünün Reddetti

RIA Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Rusya, Ukrayna'nın uçaklarını düşürdüğü iddiasını reddetti.

Rusya, Azak Denizinde Ticari Gemilerin Hareketini Durdurdu

Rusya, Azak Denizi'nde ticari gemilerin hareketini durdurduğunu açıkladı.

"Donbas Yüzünü Rusya'ya Döndü"

Putin şunları söyledi: "Donbas halkı yardım için yüzünü Rusya'ya döndü. Bu nedenle özel askeri operasyon düzenlenmesi emrini verdim. Operasyon 8 yıldır Kiev yönetiminin baskıları ve soykırımı altında acı çeken insanları korumayı amaçlıyor. Ukrayna'yı militarizm ve Nazizm'den temizleyeceğiz. Aralarında Rusya vatandaşlarının da olduğu sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenlere karşı adaleti sağlayacağız" dedi.  Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Rusya ve Ukrayna arasında 2013 yılında başlayan kriz, askeri operasyonla sonuçlandı. Rusya ve Ukrayna arasında 2013 yılında başlayan kriz, askeri operasyonla sonuçlandı.

Filodan Çıkartma Harekatı

Rus Haber Ajansı ise Karadeniz Filosu'nun çıkartma harekatı başlattığını duyurdu. Rusya, Ukrayna ve Belarus ile olan batı sınırında hava sahasının sivil uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Rus Haber ajansına göre, Ukrayna'nın genelindeki tüm askeri tesislere roket saldırıları başladı.

Ukrayna'dan Açıklama

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın barış içerisindeki şehirlerinde devam eden saldırılar var. Bu topyekün bir savaş Ukrayna kendini savunacak ve kazanacak" dedi. Ayrıca Kiev havalimanındaki yolcular ve çalışanların tahliye edildiği açıklandı. Ukrayna'da Kiev, Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odesa kentlerinde sabah saatlerinden bu yana patlamalar yaşanıyor. Ukrayna'da Kiev, Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odesa kentlerinde sabah saatlerinden bu yana patlamalar yaşanıyor.

Ukrayna'da Patlama Sesleri

Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odesa kentlerinde yerel saatle 04.50'den sonra art arda patlamalar yaşandı. Özellikle Kiev'de çok sayıda patlama meydana gelirken kentte sirenler çaldı. Bazı siviller kenti terk etmeye çalışırken bazıları da metro istasyonları ve evlerinin bodrumlarına sığındı.

Apartman Zarar Gördü

Rus saldırıları sırasında Kharkiv kentindeki bir apartman kompleksi zarar gördü. En az bir kişinin yaralandığı, ayrıca olay yerinde bir kişinin yerde yattığı görüldü. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, Rusya'nın Belarus ve Kırım'dan Ukrayna'ya saldırı başlattığını duyurdu. Açıklamada, Belarus'un desteklediği Rus güçleri tarafından saldırı yapıldığı belirtildi. Sınır birliklerine saldırı gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, Luhansk, Sumi, Harkiv, Çernihiv ve Jitomir şehirlerinde saldırılar olduğu bildirildi. Ayrıca Kırım’dan da saldırı yapıldığı kaydedildi.

Sıkı Yönetim İlan Edildi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırı öncesi paylaştığı videoda, "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız." ifadesini kullandı. Zelenskiy, daha sonra paylaştığı video mesajda, Rusya'nın saldırması nedeniyle ülke çapında sıkıyönetim ilan ettiklerini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Donbas'a müdahalesiyle Ukrayna'nın askeri altyapılarına ve sınır muhafızlarına saldırı başlattığını belirten Zelenskiy, ülkesindeki pek çok şehirde patlama seslerinin duyulduğunu kaydetti. Zelenskiy, vatandaşlara sakin olmaları ve evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundu.

Lviv'de Bombardıman

Ukrayna Acil Servisi, ülkenin batısındaki Lviv kentinde bombardıman olduğunu bildirdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dolar 14 Lirayı AştıÖnceki Haber

Dolar 14 Lirayı Aştı

Engelsiz Aksaray Yıldızlaşacak!Sonraki Haber

Engelsiz Aksaray Yıldızlaşacak!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar